Ets autònom? Estàs cotitzant per la base adequada als teus rendiments?
top of page
  • Writer's picturePeréz Sardà Assessoria

Ets autònom? Estàs cotitzant per la base adequada als teus rendiments?


T’estàs aplicant la tarifa plana i has de sol·licitar la pròrroga?

El proper 01-01-24 farà un any de l’entrada en vigor del nou sistema de cotització dels autònoms.

Aquest nou sistema, que s’aplica tant als autònoms individuals com als societaris, implica que els autònoms ja no poden triar la base de cotització com abans, sinó que tant la base de cotització com la quota a pagar, ve marcada pels rendiments nets realment obtinguts durant l’exercici.



Benvolgut client i amic,


Com us explicàvem a les nostres circulars anteriors a partir d'aquest any els autònoms han de cotitzar segons el tram de rendiments nets que li correspon, podent triar entre una base de cotització mínima i màxima d’aquell tram.


Com ja us vam avançar en aquestes dues circulars (següents enllaços),

els imports que cada autònom hagi cotitzat durant un exercici es regularitzaran a l’alça o a la baixa quan, tancat l’exercici, se sàpiga exactament quins han estat els rendiments nets obtinguts aquell any.


Tot i així, l’autònom té durant l’any diferents “finestres temporals” per anar ajustant si cal cada 2 mesos les seves cotitzacions a l’evolució dels seus ingressos reals.

Per tant, ara i fins el proper 31-12-23, podeu modificar la vostra base de cotització perquè tingui efectes a partir del proper 01-01-24.


És un bon moment per revisar els ingressos nets obtinguts aquest 2023 i valorar si cal modificar la base de cara l’any vinent per evitar o reduir l’impacte de les regularitzacions d’ofici que us dèiem.


Per altra banda, us recordem que aquells que esteu gaudint de la TARIFA PLANA, teniu l’obligació de comunicar a la TGSS abans que finalitzin 12 mesos des del reconeixement inicial, que voleu accedir a la pròrroga de la mateixa. Aquesta serà només possible si els rendiments nets que preveieu obtenir son inferiors al SMI. Si els ingressos són superiors, ja no podreu mantenir la tarifa plana i haureu de cotitzar segons ingressos. En aquest cas, seria recomanable també comunicar la Base de Cotització que trieu per evitar regularitzacions posteriors.


Contacteu amb nosaltres i us ajudarem a revisar si heu cotitzat durant 2023 amb les bases adequades, si cal modificar-les de cara el 2024 i, en cas de tenir la tarifa plana, si heu de sol·licitar la pròrroga de la mateixa.


PÉREZ SARDÀ

Àrea Laboral i de Prestacions.







105 views0 comments
bottom of page