Les empreses i autònoms tenen fins el proper dia 10 de maig per demanar ajornaments i moratòries!
top of page
  • Writer's picturePeréz Sardà Assessoria

Les empreses i autònoms tenen fins el proper dia 10 de maig per demanar ajornaments i moratòries!

Com ja us vam informar en el seu dia, el Reial decret llei 11/2020, en vigor des del 2 d'abril, preveia 2 mesures amb la intenció que les empreses i els autònoms poguessin ajornar les quotes de la Seguretat Social : moratòries i ajornaments. Fa pocs dies es van publicar noves condicions per demanar ajornaments ara el maig i van concretar quines empreses podien demanar moratòries.



Benvolgut client i amic,

A continuació us enumerem quines empreses poden demanar ajornament i moratòries després del darrer aclariment per part del Govern:

AJORNAMENTS

Poden demanar ajornaments de la Seguretat Social a pagar el 31-05-20, tant les empreses com els autònoms, sempre que ho facin abans del dia 10-05-20.

S’han establert noves condicions per aquests ajornaments : els ajornaments sol·licitats dels diferents mesos (quotes de març, abril i maig en el cas de les empreses i quotes d’abril, maig i juny en el cas dels autònoms) es resoldran tots en una sola resolució, i las TGSS resoldrà totes les sol·licituds acordant un ajornament de 4 mesos per cada quota que es demani ajornar. És a dir, si es demana l’ajornament de les 3 quotes previstes, l’ajornament tindrà una durada màxima de 12 mesos.

Llegiu el nostre post anterior sobre aquesta matèria per conèixer els altres requisits dels ajornaments: LES COTITZACIONS SOCIALS DURANT ELS PROPERS MESOS

MORATÒRIES


Tot i que el govern de l’Estat va fer públic com a gran mesura per ajudar les empreses i els autònoms la possibilitat de demanar moratòries de les quotes de Seguretat Social (quotes d’abril, maig i juny per a les empreses i de maig, juny i juliol pels autònoms) de 6 mesos, i sense interessos, a l’hora de la veritat, aquesta possibilitat ha quedat reduïda només a les empreses que no hagin sol·licitat un ERTO de Força Major i que estiguin d’alta en algun d’aquests CNAES:


119 (Altres cultius no perennes).

129 (Altres cultius perennes).

1812 (Altres activitats d’impressió i arts gràfiques).

2512 (Fabricació de fusteria metàl-lica).

4322 (Fontaneria, instal.lacions de sistemes de calefacció i aire condicionat).

4332 (Instal.lació de fusteria).

4711 (Comerç al menor en establiments no especialitzats, amb predomini en productes alimentaris, begudes i tabacs).

4719 (Altre comerç al menor en establiments no especialitzats).

4724 (Comerç al menor de pa i productes de fleca, confiteria i pastisseria).

7311 (Agències de publicitat).

8623 (Activitats odontològiques).

9602 (Perruqueria i altres tractaments de bellesa).


En cas de tenir algun d’aquests, i sempre que no s’hagi tramitat un ERTO de força major, la sol·licitud de moratòria de les quotes s’ha de presentar abans del 10-05-20.

Contacteu amb nosaltres si necessiteu més informació, si teniu dubte de quin és el vostre CNAE o si voleu sol·licitar ajornament o moratòria de la Seguretat Social aquest mes de maig.


ATENCIÓ: recordeu que l’últim dia per fer-ho, és un dia no laborable, el diumenge 10-05-20.


PÉREZ SARDÀ

Àrea Laboral








131 views0 comments
bottom of page