top of page
Writer's picturePeréz Sardà Assessoria

Mascotes i Assegurances. Obligatorietat.


El passat 29 de setembre va entrar en vigor la LLei de Protecció i Benestar Animal i aquesta porta importants canvis per als propietaris de mascotes, en especial, de gossos.

T'expliquem com t'afecta als efectes de l'assegurança.



Benvolgut client i amic,


Degut al gran nombre de consultes que hem rebut en relació a l'obligació de contractar assegurances per animals domèstics derivada de la NOVA LLEI DE BENESTAR ANIMAL us volem donar les següents informacions:

  • La llei indica que s'ha de contractar OBLIGATÒRIAMENT una assegurança per als GOSSOS. Per la resta d'animals domèstics no és obligatori però s'indica que el PROPIETARI SERÀ LEGALMENT RESPONSABLE de les conseqüències dels actes de les seves mascotes.


  • La Llei va entrar en vigor el passat 29 de setembre, per tant l'obligació ja hi és. Ara bé, la pròpia llei indica que s'ha de fer un reglament de la mateixa, que indiqui, per exemple, el capital que ha de cobrir aquesta assegurança obligatòria. Aquest reglament està pendent i no s´ha publicat encara.


  • Els que sou clients de l’àrea d’assegurances i teniu assegurada la llar amb MGS, teniu la cobertura de responsabilitat civil del vostre gos i del titular del contracte, SEMPRE QUE L'ANIMAL ESTIGUI A NOM VOSTRE, i també del vostre cònjuge, però NO té cobertura si el gos és propietat d'una altra persona (fills majors de 18 anys, germans, amics, etc...).


Això és especialment important perquè la nova llei exigeix que l'animal estigui SEMPRE acompanyat, i que l'assegurança ha de donar cobertura a la persona que estigui a la cura del gos (per exemple, si marxeu un cap de setmana i deixeu la vostra mascota a un fill o pare o amic, i passa quelcom, aquestes persones no tenen cobertura de responsabilitat civil, i a més, vosaltres com a propietaris, esteu incomplint la llei i podeu rebre una sanció).


Per aquest motiu, i pendents que surti el reglament esmentat, recomanem la contractació d'una assegurança específica pel gos, que pot donar cobertura, entre d'altres garanties, a la que ens exigeix la Llei.


Aquestes assegurances són personals, cada una per un únic animal identificat amb el seu xip i les seves dades, i cobreixen la Responsabilitat Civil que pugui fer a càrrec de QUALSEVOL persona mentre se’n fa responsable. El seu preu és a partir de 35 euros anuals per la cobertura bàsica, i pot arribar a incloure fins i tot les despeses veterinàries del gos.

Si us fa falta més informació o necessiteu aclariments ens ho podeu fer saber trucant-nos al nostre telèfon habitual 93 860 18 00

Salutacions cordials,


Marc Pérez

Assegurances





129 views0 comments

Comentarios


bottom of page