top of page
  • Writer's picturePeréz Sardà Assessoria

Saps que els autònoms poden canviar la base per la que cotitzen fins a 4 cops l’any?

Ets autònom? Saps com queden les quotes dels treballadors autònoms per a 2022?

T'ho expliquem!!Benvolgut client i amic,


Et volem recordar que els treballadors autònoms poden canviar fins a quatre vegades a l'any la seva base de cotització, i poden elegir-la dins dels límits mínim i màxim que els siguin aplicables a cada exercici.


La sol·licitud formulada entre l'1 de gener i el 31 de març tindrà efectes l'1 d'abril

La sol·licitud formulada entre l'1 d'abril i el 30 de juny tindrà efectes l'1 de juliol

La sol·licitud formulada entre l'1 de juliol i el 30 de setembre tindrà efectes l'1 d'octubre

La sol·licitud formulada entre l'1 d'octubre i el 31 de desembre tindrà efectes l'1 de gener de l'any següent


Per aquest motiu, us recordem que podeu modificar la base de cotització del Règim especial de Treballadors autònoms i la quota a pagar, dins dels límits permesos segons l’edat, fins el proper 31 de març, per tenir efectes a partir de l’1 d’abril.


Adjuntem, a títol d’exemple, escala comparativa amb algunes opcions amb els imports vigents el 2022:* 30,6 % = 28,30 % (contingències comuns) + 1,3 % (contingències professionals) + 0,9 % (cessament d’activitat) + 0,10 % (FP)..


La base mínima de cotització de l'autònom que en algun moment de l'any 2021 i de manera simultània hagi tingut contractats 10 o més treballadors, així com la de l'autònom societari, és de 1.234,80 euros mensuals.

Si estàs interessat en modificar la base de cotització i per tant quota, agrairem que ens ho facis saber amb la màxima antelació possible.


Aprofitem per comunicar-vos que es preveu en breu un canvi important en el sistema de cotització dels autònoms. El govern espanyol està negociant amb les associacions d’autònoms un nou sistema que vincularà la base i la quota a pagar al nivell d’ingressos obtinguts per l’autònom.

Us informarem detalladament d’aquest nou sistema i de la seva entrada en vigor quan hi hagi més concreció i seguretat de com quedarà el nou sistema.PÉREZ SARDÀ

Àrea de Prestacions87 views0 comments

Komentáře


bottom of page