ERTOS i vacances
top of page
  • Writer's picturePeréz Sardà Assessoria

ERTOS i vacances

Què passa amb les vacances si s’està o s’ha estat d’ERTO?



Benvolgut client i amic,


Arriba l’època de vacances i molts de vosaltres ens pregunteu què passa si s’està en ERTO o si s’hi ha estat.


Cal tenir en compte que els treballadors afectats per un ERTO de suspensió, no meritaran vacances durant el temps que hagin estat afectats, a no ser que mitjançant acord d’empresa s’hagi pactat quelcom de diferent.


En canvi, si l’ERTO és de reducció de jornada, es continuen meritant dies de vacances durant els dies d’afectació, vacances que en principi s’haurien de gaudir per dies sencers, però cobrant un salari proporcional a la jornada reduïda.


Moltes empreses, per fer-ho fàcil, pacten amb els treballadors convertir les reduccions en dies de suspensió, criteri que tot i no ser legalment correcte, és a vegades més entenedor i pràctic d’aplicar.


Us recordem que les vacances i la situació d’ERTO no són compatibles, en el sentit que si el treballador està de vacances no pot percebre la prestació d’atur. En aquest cas, ens haureu d’avisar amb caràcter previ a que el treballador inici les vacances, per poder fer els tràmits i comunicacions oportunes al SEPE, i els dies de vacances aniran a càrrec de l’empresa.


Us recordem que el gaudi de les vacances no es pot substituir per una compensació econòmica, per tant, s’haurà de programar dins de l’any natural (abans de 31 de desembre) el període en el que els treballadors gaudiran del període vocacional.


No dubteu en contactar amb nosaltres, si teniu qualsevol dubte o voleu valorar la vostra situació.

PÉREZ SARDÀ

Àrea Jurídica







301 views0 comments
bottom of page