Sancions d’Inspecció de Treball per incompliments de l’obligació de tenir Registre de Jornada.
top of page
  • Writer's picturePeréz Sardà Assessoria

Sancions d’Inspecció de Treball per incompliments de l’obligació de tenir Registre de Jornada.

La Inspecció de Treball va multiplicar per 10 durant el 2022 les multes a les empreses per incompliments en matèria de registre de jornada, imposant un total de 11.000 sancions. T’expliquem els detalls i et donem la solució!!!



Benvolgut client i amic,


Segons publicava el diari digital AUTONOMOS Y EMPRENDEDORES el darrer 16-04-23, la ITSS va sancionar el 2022 a més de 11.000 empreses per no controlar la jornada dels seus treballadors o fer-ho incorrectament, mentre que entre 2019, 2020 i 2021 només havia aplicat detectat i sancionat 1.300 infraccions.


La xifra de sancions imposades per no portar al dia el registre horari, es va disparar exponencialment aquest 2022, després de 4 anys de la seva entrada en vigor, fins arribar a una xifra record de 32.634 actuacions inspectores i 11.070 irregularitats detectades, amb una mitjana per sanció de 1.243 euros.


Actualment les empreses s’arrisquen a multes que van dels 751 als 7.500 euros.

Per comunitats autònomes i sempre segons l’esmentat diari digital, van ser Catalunya - amb 2.848 irregularitats detectades-; Canàries -amb 1.685- i Andalusia -amb 1.579- les comunitats on més infraccions va detectar.


A l’extrem contrari, hi trobem comunitats com Ceuta , Melilla i Navarra, amb 10, 45 i 62 infraccions respectivament.



Què té con compte l’ITSS al revisar els registres de jornada?

Tot i que a data d’avui ja són moltes les empreses que tenen el registre horari, encara n’hi ha que no ho fan o que no ho fan correctament.

Cal que hi consti necessàriament l’horari d’inici i la de finalització del treball efectiu, havent-se en principi de controlar les pauses o sortides durant la jornada. No serveix la indicació de l’hora teòrica d’entrada i sortida, ja que és un indici que el registre no és real.

Ha d’estar fet en un sistema que no sigui manipulable. Una sentència de l’Audiència Nacional de 2022 va considerar no vàlid un registre fet a mà, i signat pels treballadors, ja que considerava que no era prou fiable.

Ha de registrar la jornada també dels treballadors que estiguin teletreballant, o facin tasques fora del centre de treball de l’empresa, sigui comercials, tècnics, etc....

Ha d’estar disponible a l’empresa.

S’ha de guardar almenys durant 4 anys.

La manca de registre de jornada en els contractes a temps parcial, fa que aquests es considerin a jornada sencera, segons les últimes sentències


Com et podem ajudar?


Des de PÉREZ SARDÀ comptem amb els millors partners per tal que puguis complir amb les obligacions de registre de la jornada de tots els teus treballadors. KAIROS és una plataforma fàcil d’usar i d’implantar, a la que podràs accedir des del nostre portal de client i que, nodrint-se de les dades que ja consten al nostre programa de nòmines, s’adapta a les necessitats de totes les tipologies d’empresa i a totes les necessitats de fitxatge.


Amb el format bàsic de Registre de Jornada podràs gestionar:


➡️ Calendari i horaris : Podràs crear els teus calendaris laborals en funció dels centres de treball, Departaments i horaris, ja siguin fixes, flexibles o per torns, segons les teves necessitats.


➡️ Absències : Tant els treballadors com els responsables i/o supervisors creats tindran accés a la creació de sol.licitud de vacances i permisos.


➡️ Fitxatges : Podràs gestionar de forma senzilla els fitxatges de tots els treballadors. Treure informes i accedir amb un sol click a una visió general de les vacances i del personal que tens treballant en cada moment.

Els fitxatges es poden realitzar des del Pc, via web, via App, amb torns mecànics o equips biomètrics facial o d’empremta.


Però addicionalment, podràs tenir accés a moltes més funcionalitats que et permetran gestionar d’una manera més eficaç i centralitzada els recursos humans de la teva empresa: ja sigui amb el mòdul de Gestió de RRHH, amb el de Notes i Despeses o amb el de Projectes i Tasques.


Pots trobar més info de les funcionalitats a la web: PORTAL KAIROS


No dubtis en consultar-nos qualsevol dubte sobre el compliment del Registre de Jornada o a demanar-nos que organitzem una demo de KAIROS.



Pérez Sardà

Àrea laboral i Àrea d’Atenció al client.






181 views0 comments
bottom of page