Riscos cibernètics a les Empreses
top of page
  • Writer's picturePeréz Sardà Assessoria

Riscos cibernètics a les Empreses

Qualsevol empresa o negoci està exposat als riscos cibernètics.


Sovint només pensem en els riscos fins ara tradicionals com són un incendi, un robatori, una inundació..., però conèixer les dades recents sobre els atacs cibernètics, ens ajudarà a conèixer la dimensió del problema:

  • Més de 123.000 atacs cibernètics en el nostre país durant 2018.

  • Els “ciberatacs” s'han multiplicat per 6 en els darrers 5 anys.

  • Espanya és el tercer país més atacat del món.

  • El 34% dels “ciberatacs” acaben afectant el normal funcionament de les empreses.

  • Un ciberatac no només afecta la pèrdua de dades o dona una mala imatge davant els clients, sinó que la fuga de dades i el pertinent incompliment de la llei de protecció de dades pot comportar sancions de fins al 4% de la facturació o fins 20M €.

“Hi ha 2 tipus d'empreses; les que han estat hackejades i ho saben, i aquelles que han estat hackejades i no ho saben” John T. Chambers - CEO de Cisco

És per tot això que cal prendre mesures preventives davant els ciberatacs i les seves possibles conseqüències. Tan sols un email infectat ens pot comportar molts i greus problemes. Tots coneixem que hi ha empreses que han hagut de pagar després de rebre una extorsió per poder recuperar les seves dades / fitxers...

Per què pagar a un ciberdelinqüent i no pagar per protegir-nos?

El mercat assegurador ofereix solucions en aquest sentit, i no ha estat fins fa molt poc, que els productes de les companyies asseguradores han inclòs en les seves cobertures l'acció preventiva, elmonitoratge d'ordinadors i servidors per part d'experts per ajudar les empreses a protegir-se i per tant concloure que la major protecció és una bona prevenció.

Si invertim centenars o milers d'euros en assegurar riscos com els incendis o les inundacions, com no hem de invertir-los també en la prevenció i l'assegurança d'aquests atacs.



La ciberdelinqüència és la segona major preocupació dels empresaris i la contractació de l'assegurança contra riscos cibernètics un dels que més ha augmentat en els últims anys.








Des de Pérez Sardà et podem ajudar, posa't en contacte amb nosaltres i et direm com.

Marc Pérez Mediador d'assegurances





13 views0 comments
bottom of page