Fins al 31 de desembre pots modificar la base de cotització del teu autònom
top of page
  • Writer's picturePeréz Sardà Assessoria

Fins al 31 de desembre pots modificar la base de cotització del teu autònom

Updated: Nov 19, 2020

Et recordem que tens l'oportunitat de modificar la base de cotització del règim especial de treballadors autònoms (RETA) i la quota a pagar, dins dels límits permesos segons l’edat, fins al 31 de desembre.

Aquesta modificació tindrà efectes a partir de l'1 de gener de 2021.


Benvolgut client i amic,


Els autònoms són els únics que poden triar la base de cotització. Aquesta decisió és molt important, ja que d'ella depenen les seves prestacions actuals i la seva futura pensió.


L'elecció que es faci de la quota serà molt important, perquè aquest és el paràmetre que marca la quantia de les prestacions que rebrà l'autònom en cas de malaltia, accident, atur, maternitat o jubilació.

Et recordem que des del 01-01-2018, s'estableix que els autònoms podran canviar de base de cotització fins a 4 vegades cada any.


El Govern ha anunciat que tindrà en compte la proposta de les organitzacions d'autònoms per poder canviar la base fins a sis vegades cada any, però això serà per al 2021 si finalment s'aprova.

Doncs bé, ara tingues present que fins al 30 de desembre de 2020 inclusivament, i amb efectes per al 1 de gener, pots modificar la base de cotització del règim especial de treballadors autònoms (RETA) i la quota a pagar, dins dels límits permesos segons la teva edat.


!!! Consulta'ns si estàs apunt de fer els 47 anys ja que t'afecta el límit màxim al que pots optar!!!

A més, també pots sol·licitar que la quantia per la qual cotitza es vagi incrementant automàticament cada any en la mateixa proporció que ho hagi fet la base mínima o màxima de cotització, o comunicar que renuncia a aquest increment, i tot això també ho hauràs de comunicar abans de l'1 d'octubre.


Adjuntem, com a exemple, una escala comparativa amb algunes opcions (imports vigents l'any 2020):



exemple
.pdf
Download PDF • 423KB



Quedem com sempre a la vostra disposició per qualsevol aclariment.

PEREZ SARDA

Àrea Laboral






169 views0 comments
bottom of page