Els desplaçaments del domicili del treballador a casa dels clients són temps de treball
top of page
  • Writer's picturePeréz Sardà Assessoria

Els desplaçaments del domicili del treballador a casa dels clients són temps de treball

Quan el desplaçament al domicili d'un client és essencial per la realització de l'activitat de l'empresa, aquests han de ser considerats temps de treball; i també quan els desplaçaments es realitzen directament des del domicili dels treballadors.



Benvolgut client i amic,


Així ho ha dictat el Tribunal Suprem, en una recent sentència, de 7 de juliol de 2020.


Segons els fets, el cas tracta d'una empresa dedicada a la instal·lació, manteniment i reparació d'ascensors, activitat que necessàriament ha de realitzar-se en els domicilis dels clients, on s’han de desplaçar els operaris, els materials i les eines.


El Tribunal Suprem considera que aquests desplaçaments, tant si es fan des de les instal.lacions de l’empresa com des del propi domicili dels treballadors, han de computar-se com a temps de treball, perquè d'una altra manera no seria possible la instal·lació, manteniment i reparació d'ascensors. En concret, i independentment de la distància en la que es trobin les instal.lacions dels clients, als treballadors d’aquesta empresa se’ls ha reconegut que el seu temps de treball comenci des de que posen en marxa el vehicle al sortir de casa seva, i no quan comencen la jornada a casa del client.


L’aplicació del criteri establert a aquesta sentència, fa que sigui necessari estar pendents i revisar el control i el còmput de la jornada que s’està realitzant a la vostra empresa, per tal que, en cas d’exigir-ne el compliment, no hi hagi un excés de jornada que pugui considerar-se hores extraordinàries.


No dubteu en contactar amb nosaltres, si teniu dubte o voleu valorar la vostra situació.

PÉREZ SARDÀ

Àrea Laboral.







141 views0 comments
bottom of page