Alguns consells en relació al registre de jornada
top of page
  • Writer's picturePeréz Sardà Assessoria

Alguns consells en relació al registre de jornada

Vols saber com gestionar el registre de jornada dels teus treballadors per evitar l’acumulació d’hores que realment no treballen?



Després de varis mesos de l’obligació de registrar la jornada de tots els treballadors de l’empresa, fitxen i es prenen el cafè ens trobem que algunes empreses s'estan trobant amb treballadors que per exemple arriben abans de la seva hora d'entrada i que, després de fitxar, s'absenten durant alguns minuts per a anar a prendre un cafè, o simplement arriben i fitxen abans d’hora de forma voluntària.


Doncs bé, si no diem res, aquest temps diari s’anirà acumulant i computarà com a hora extra, sent per tant recomanable que l'empresa posi normes concretes per evitar-ho.



Consells:


• És vàlid preparar i notificar als treballadors unes instruccions sobre fitxatge o bé subscriure un acord amb la plantilla on s’estableixi de forma expressa que el temps de presència no autoritzat previ a l'inici de la jornada no es considerarà temps de treball. Així, si la jornada comença a les 8 del matí, el còmput de la jornada dels empleats que hagin fitxat abans d'aquesta hora començarà només a partir de les 8. En cas contrari, si cada dia queda registrat un fitxatge de 5 o 10 minuts abans d’hora (aprofitant per exemple per a fer un cafè), podria passar que al final de l'any l'empresa hagués de pagar per unes hores extres que no s'hauran realitzat.


• De la mateixa manera, és vàlid que aquestes instruccions indiquin que els treballadors han de registrar l'inici i el final de totes les pauses, descansos o sortides del centre de treball. Per exemple, les sortides al carrer per a fumar, o les pròpies pauses per a prendre un cafè.


Si encara teniu dubtes de com aplicar el registre de jornada a la vostra empresa, o voleu Consell de com fer-ho, no dubteu en contactar amb nosaltres.


No dubteu en contactar amb nosaltres per qualsevol dubte o aclariment que pugueu tenir sobre aquest tema.


PÉREZ SARDÀ

Àrea Laboral






94 views0 comments
bottom of page