Adeu a l'impost del sol. Nou Reial Decret d'autoconsum 244/2019
top of page
  • Writer's picturePeréz Sardà Assessoria

Adeu a l'impost del sol. Nou Reial Decret d'autoconsum 244/2019

És l'autoconsum fotovoltaic el futur de l'energia sostenible? A qui va destinat?



El nou Reial Decret d'autoconsum (RD 244/2019) ha arribat per acomiadar definitivament l'impost al Sol. Però amés pretén que almenys, el 20% de l'energia provingui de fonts renovables per al 2020, seguint les directrius que dicta Europa.


Estem realment davant el final de l'impost al sol?

Doncs sí, el nou RD declara exempts de càrrecs i peatges a l'autoconsum fotovoltaic i introdueix millores tècniques relatives al foment de l'ús d'energia procedent de fonts renovables, tant per particulars com sobretot per empreses.


L'eliminació de sobrecostos, la possibilitat de recórrer a l'autoconsum col·lectiu i l'eliminació de burocràcia brinden un futur prometedor per a les renovables.


Com no podia ser d'una altra manera, entre els aspectes tècnics del Reial Decret d'autoconsum s'inclouen les especificacions tècniques dels equipaments que han de formar part d'un sistema d'autoconsum, i la  informació dels equips de mesura i la instal·lació d'elements d'emmagatzematge.


Què i com ho hem de fer?

Arran d’alguna trucada al respecte, nosaltres com a despatx us recomanem fer un estudi previ per conèixer la viabilitat, ja que en un projecte d'aquestes dimensions intervenen diferents aspectes, no només el model de placa a instal·lar i les modificacions de la  instal·lació elèctrica a realitzar, sinó la ubicació i la repercussió que pot tenir la instal·lació de plaques. Cal realitzar un estudi d'enginyeria o arquitectònic per avaluar la viabilitat d'instal.lació a les cobertes, façanes o d'altres zones..., i sobretot el més important, el càlcul de generació d'electricitat i el retorn de la inversió per saber en quan temps "li treuré" rentabilitat... 


Un dels nostres clients que us pot ajudar en aquesta tasca prèvia és OPYCE, S.A., una empresa propera amb molta experiència en el sector de l'energia arreu del país, que us pot realitzar aquest estudi i decidir quina és la solució òptima per la vostra empresa, optant entre vàries alternatives amb diversos materials i instal.ladors, que més es puguin adaptar a les vostres necessitats.


OPYCE S.A.

jordi barceló

93.860.0733


També podeu contactar amb nosaltres si teniu dubtes o necessiteu més informació al respecte.



PÉREZ SARDÀ





26 views0 comments
bottom of page